על ארוחות החגים וכל מה שביניהן..
חודש תשרי הוא חודש של חגים צפופים וקצת הפסקות בין לבין. הסטטיסטיקה מראה שהישראלי הממוצע מעלה במשקלו כ 1 – 2 קילוגרמים בחודש המשמח הזה, שלא לדבר על הארוחות הגדולות והכבדות, הפגיעה בבריאות והצרבת שאחרי. לכן, כדאי לזכור ש"אחרי החגים" יגיע בספו של דבר, ולקזז בין החגים (כלומר, בין ראש השנה ליום כיפור ובין יום כיפור לסוכות).
כמה טיפים שיעזרו לעבור את התקופה הזאת בלי תוספות מסביב למותניים –
• בימים שבין החגים חזרו מיד לשגרת האכילה הרגילה שלכם. אל תיצרו "גשר" של חודש שלם. הקיזוזים שבין ימי החג יועילו מאוד.
• יום כיפור לעומת זאת לא נחשב יום קיזוז משמעותי כי מאבדים במהלך הצום בעיקר נוזלים. ביום שכזה מפתחים רעב משמעותי כך שבדרך כלל ביום שאחריו אוכלים יותר.
• בימי הקיזוז איכלו ארוחות קלות יותר. ממילא בימי החג העמסתם על הגוף, מזון עתיר שומן וקלוריות. לפעמים זה ממש נעים לאפשר לגוף תחושה קלילה יותר
• איכלו בימי הקיזוז ירקות ופירות בצורות שונות. הם קלים לעיכול , שוהים זמן קצר בקיבה ותורמים הרבה בריאות.
• בימים כאלה אפשר לוותר על ארוחה בשרית מלאה ולהעדיף בשרים קרים כמו פסטרמה מסוגים שונים – הודו, כתף בקר או חזה בקר של זוגלובק. או אריזה של "דק דק דק" מאחד מהסוגים השונים. מספיק להוסיף סלט ולהנות מארוחה קלילה, דלת שומן וטעימה.
• לארוחות ביניים בתקופה זו, כדאי לדאוג למלאי של חטיפים דלי קלוריות כמו פופ-קורן (70 קלוריות ל3 כוסות) או בייגלה (100 קלוריות לכוס) או חטיף גרנולה (100 קלוריות לחטיף מאוד משביע). הם יהוו גיוון מרענן לכמויות הפיצוחים שבימי החג. אפשר להוסיף דקדקדק כחטיף
• בסוף כל יום כדאי לבדוק אם עמדתם בתכנון. מטרת הדבר היא לא לגרום יסורי מצפון (כשלעצמם לא תורמים לירידה במשקל אלא לתסכול) אלא ללמוד מטעויות ובהתאם למסקנות לתכנן את היום הבא.
• זיכרו שחשוב לקזז לא רק כדי למנוע עליה במשקל אלא גם כדי שלא להרגיל את הקיבה לכמות קלוריות גדולה שתגרום בסופו של דבר להגברת תחושת הרעב ואז יהיה קשה יותר לחזור לכמות קלוריות יומית מופחתת.