לא כל אחד יכול להיות מגשר מוסמך ויש לא מעט מה לדעת וללמוד על מנת לעסוק בתחום זה. מי שממילא מגיע לתחום עם אוריינטציה טיפולים ויש לו ידע או זיקה לנושא של יחסים בתוך המשפחה יכול למצוא בתחום זה עניין רב, כמו גם סיפוק ותחושת שליחות אמיתית. מגשר מנוסה יידע להבין לעומק מה מערכת היחסים של שני בני זוג שיושבים מולו בפגישה, מה הם רוצים או לא רוצים, מה הם אומרים או רומזים בין השורות בלי לומר במפורש ומה יכול להיות עבורם פתרון מצוין ששניהם יהיו שבעי רצון ממנו.
מה צריך כדי לעבוד בתור מגשר מוסמך?
יש לא מעט נושאים ותכנים שצריך גם ללמוד בצורה תיאורטית וגם להשתלם בהם כפרקטיקה מקצועית בדרך אל התעודה מיוחלת של מגשר מוסמך. צריך להיות בקיאים בנושאים של פסיכולוגיה, נפש האדם, מדעי החברה, סטטיסטיקה, הנחיית קבוצות, התאמה של טיפול בצורה מותאמת אישית בכל מצב ובכל סיטואציה וכמובן שחשובה מאד הנוכחות במפגשי גישור לצורך צפייה, למידה וגיבוש תובנות אישיות. כך אט אט המגשר יצבור ידע וניסיון ולאחר שיקבל את ההסמכה שלו יוכל להתחיל לקבוע פגישות עם זוגות בעצמו כדי להביא לידי ביטוי את הידע שלו ואת השקפת העולם המקצועית שלו בנוגע לתחום המורכב של גישור ושל מציאת עמק השווה בין אנשים במצבים רגישים.
החשיבות של הסמכה מסודרת בתחום הגישור
המשימה המוטלת על כתפיו של מגשר מוסמך היא משימה מאתגרת ומורכבת ויש אפילו מי שיגיד שהוא מסוגל בעצמו לחרוץ גורלות של אנשים. לשם כך חשובה מאד כל פיסת ידע שיש לו וכל דקה של ניסיון שהוא צבר עם השנים ובזכות כל אלה הוא יוכל לחשוב על פתרונות או רעיונות יצירתיים שיכולים להתאים לכל זוג שיגיע אליו לגישור לפני או במהלך גירושין. יש חשיבות להתאמה אישית ולהבנה מעמיקה של הזוג הספציפי.
כדי לוודא שאתם פונים אל מגשר עם הסמכה מסודרת אתם מוזמנים לפנות אל נישרי מגשרים, חברה מוכרת בישראל לליווי וגישור משפחתיים לפני ובמהלך גירושין.